Over mij

15000+
Honden getraind
7000+
Honden van de dood gered
32
Asiels geholpen
16
Landen in getraind

Liz in een notendop!

Opgegroeid in een groot gezin, trok ik toch altijd naar de dieren in plaats van naar mijn broers en zussen. Honden, katten, paarden, konijnen, schildpadden, vogels, hamsters, wandelende takken; wij hadden allerlei soorten dieren toen ik jong was en ik was even dol op ze allemaal. Ik kon mijn gevoelens bij ze kwijt en de dieren hebben een grote rol gespeeld in mijn jeugd.

Het verbaasde dan ook niemand toen in Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent ging studeren op mijn 17e. Na het VWO succesvol afgerond te hebben, was het tijd om mijn droom na te jagen: dieren helpen! Helaas viel de studie mij enorm tegen en was er geen ruimte om zelf na te denken en out of the box te handelen. Iets wat ik heel belangrijk vind. Na 3 jaar en een baan bij een dierenasiel vlakbij, heb ik mijn studie dan ook gestaakt, omdat ik verliefd geworden was op het helpen van dieren in asiels.

Toen er geen financiële ruimte meer was om mij in dienst te houden bij het asiel waar ik op dat moment 60 uur per week was, kreeg ik het idee om mijn eigen asiel en opvangcentrum te starten. Ik verhuisde terug naar Nederland en Animal's Faith was geboren! Vanuit Animal's Faith, mijn trainingscentrum ondertussen gevestigd in Maastricht, werd ook Stichting Animal's Faith opgericht. Een ANBI stichting en asiel gespecialiseerd in honden met zware gedragsproblemen.

Sinds 2023 heeft mijn collega Anna een franchise geopend in Zwitserland en zetten we ons samen in voor een wereld zonder onnodig dierenleed. Ik reis sinds 2021 in mijn camper door Europa om in verschillende landen het dierenwelzijn te verbeteren en dierenasiels te helpen met moeilijkere honden. Dit doe ik samen met mijn 4 honden en vaak 1 of 2 honden in training erbij. Het is mijn missie om Animal's Faith wereldwijd uit te breiden en te zorgen dat gedragsmatige euthanasie in elk land verboden wordt. Dat hulp voor gedrag met je dier makkelijk toegankelijk wordt en dat de kennis over dieren flink uitgebreid wordt.